Wakker worden op loopafstand van de piste in Voss

Onze top 4 van de mooiste accommodaties midden in de natuur

Geplaatst door Daniëlle Kuil op dinsdag 18 oktober 2022

Als je denkt aan Scandinavië, dan denk je aan rust, ruimte en de prachtige ongerepte natuur. En wat is er nu fijner dan de gedachte aan een witte wildernis om je heen? Juíst! Er zelf middenin wakker worden. Laten wij hieronder nu net de mooiste accommodaties midden in de natuur voor jou op een rijtje hebben gezet.

Verblijf in je eigen houten blokhut in Fins Lapland

Als je de gordijnen ’s ochtends opendoet kijk je uit op het besneeuwde bos. Wakker worden in Äkäslompolo betekent genieten van de serene rust die dit dorp uitstraalt. Hier en daar kom je een verdwaalde langlaufer tegen. Niet gek, want maar liefst 330 km aan langlaufloipes beginnen vlak voor de deur. Vanuit je voordeur glijd je dus zo de natuur in. Dat komt mooi uit, want gratis gebruik van langlaufmateriaal is inbegrepen. Ook liefhebbers van skiën komen hier aan hun trekken, want het gebied biedt maar liefst 63 pistes en een snowpark. Uiteraard mag tijdens een verblijf in jouw Finse blokhut ook een sauna niet ontbreken! 

Tip: ga op excursie, en ontdek Fins Lapland vanaf de e-fatbike of de hondenslee.

Je eigen blokhut in een sprookjesachtige omgeving

Overnachten aan de piste in Noorwegen

In Voss verblijf je in het hart van de Noorse fjorden. Vanuit deze comfortabele appartementen heb je een fenomenaal uitzicht over het Noorse winterlandschap. De appartementen zijn gelegen op korte afstand van de skipiste. Dat betekent dat je geen onnodige tijd kwijt bent om bij de piste te komen, en dus meer tijd hebt om te genieten tijdens het skiën of snowboarden.

Ook zijn de appartementen een ideale uitvalsbasis om een ontdekkingstocht door het fjordengebied te maken. Wissel een dagje op de piste af met een ritje met de Flåmsbana of een boottocht door het besneeuwde Sognefjord, en beleef de schoonheid van de Noorse fjorden.

Tip: Myrkdalen, gelegen op een half uurtje rijden van Voss, heeft jaarlijks de hoogst gemeten sneeuwval van alle Noorse skigebieden. Ga dus zeker een dagje skiën in Myrkdalen.

Vanuit het appartement in Voss heb je een prachtig uitzicht

Geniet midden in de bossen van Zweden

Midden in de Zweedse bossen ligt het familiepark Grönklitt. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een ideale bestemming om samen met de kinderen op avontuur te gaan in de Zweedse natuur. Het skigebied van Orsa is klein en overzichtelijk en voor kinderen is er een parcours uitgezet waar je houten dieren tussen de bomen spot. Hier vind je verschillende Scandinavische dieren in hun natuurlijke omgeving en spelenderwijs leer je veel over de beer, de veelvraat of de wolf. 

Tip: schaatsen op natuurijs! Vanaf januari wordt er op het meer van Orsa elke dag 30 km schaatsbaan geprepareerd.

Met de hele familie geniet je in deze vakantiewoning met zijn typisch Zweedse rode kleur

Lekkere bubbelen in je eigen hottub in IJsland

Wil je genieten van de ruige natuur en na een dag vol activiteiten bijkomen in jouw eigen hottub? Dat kan tijdens een Winter Adventure in IJsland. Je verblijft midden in de Golden Circle, makkelijk bereikbaar met de 4x4 huurauto. Overdag ga je op avontuur en wandel je over een gletsjer of stroomt de adrenaline door je lijf tijdens een sneeuwscootersafari. Als je ’s avonds terugkomt bij jouw vakantiewoning, staat de hottub je al op te wachten op het terras. Vanuit het warme water geniet je van het prachtige uitzicht, en wie weet spot je al bubbelend zelfs het noorderlicht wel! 

Tip: Als je nog meer wil genieten van de spectaculaire natuur, breng dan een bezoek aan de ijs- of lavatunnels of stap op de boot op zoek naar walvissen!

In IJsland geniet je van de prachtige omgeving in jouw eigen hottub

Ontdek deze bestemming

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.9
Wintersport

Ylläs Vakantiewoningen
+

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Fins Lapland, Äkäslompolo

Sfeervolle woningen met eigen sauna én open haard

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.6
Wintersport

Voss Resort

6-, 8-, 9-, 10-, 11- of 12-daagse wintervakantie met verblijf in appartement

Sognefjord, Voss

Ruime en comfortabele appartementen dichtbij de piste

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.3
Wintersport

Orsa Grönklitt

9- of 10-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning of appartement

Dalarna, Orsa

Skiën, langlaufen en schaatsen

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.7
Winter Adventure

Winter Adventure IJsland

9-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Golden Circle, Selfoss

Inclusief gletsjerwandeling en sneeuwscootersafari

Inclusief excursie(s)

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit