Uitzicht op Loenvatn en Nigardsbreen gletsjer in Fjord Noorwegen

Blog Noorwegen

Hier vind je de mooiste verhalen over vakanties naar Noorwegen. Worden het dit jaar de prachtige fjorden en gletsjers, het magische noorden met de Noordkaap, Lofoten en Vesterålen of toch een wintervakantie? Onze reisspecialisten delen graag inspirerende reisverhalen en praktische tips met je, zodat jij de vakantie kiest die het beste bij jou past!

Recente blogs

Blog

De mooiste treinreizen in Europa

Ontdek Europa met de trein! Wij hebben de mooiste treinvakanties voor je op een rij gezet. Je reist ontspannen van de ene onontdekte parel naar de volgende. Trein jij door Noorwegen of toch liever de Schotse Hooglanden tijdens jouw volgende treinavontuur? Je komt op onontdekte plekken waar je alleen met de trein komt. Trein mee door Europa!

Blog

Op vakantie naar Noorwegen met de hond

Op vakantie naar Noorwegen met de hond? Ontdek samen met jouw hond de ongerepte natuur van Noorwegen. Voor lekker uitwaaien en heerlijke wandelingen kan je landinwaarts ook overal terecht. Of trek samen langs de fjorden voor een onvergetelijk avontuur. In deze blog delen we handige tips en nuttige informatie om je te helpen bij het plannen van je vakantie naar Noorwegen met je hond.


Je ontdekt welke accommodaties honden toelaten, welke spullen je het beste meeneemt en nog véél meer tips. We bespreken ook belangrijke regels en voorschriften met betrekking tot het reizen met je hond in Noorwegen. Deze blog geeft je alle informatie die je nodig hebt om van je vakantie een onvergetelijke ervaring te maken voor jou en je hond.

Begin je voorbereidingen nu en maak je klaar voor een geweldige vakantie in Noorwegen met je viervoeter!

Blog

Top 10 attracties in Noorwegen

Noorwegen is dé vakantiebestemming als het gaat om ruwe en indrukwekkende natuur. Maar er is meer! Noorwegen heeft een interessante geschiedenis, witte stranden, musea en gezellige restaurantjes. Waar moet je absoluut heen tijdens een vakantie in Noorwegen? Wij geven onze top 10 attracties in Noorwegen.

Blog

De beste reistijd voor een vakantie in Noorwegen

Noorwegen is één van 's werelds mooiste vakantiebestemmingen. Hier vind je alles waar je van droomt op vakantie, en meer. Het staat bekend om zijn spectaculaire natuur vanwege de indrukwekkende fjorden die het land uniek maken, de mythische poolcirkel, en de betoverende middernachtzon die je eindeloos laat doorgaan. En natuurlijk, het noorderlicht, de grootste lichtshow ter wereld. Noorwegen is stoer en ruig, maar ook lieflijk en vriendelijk. Een vakantie hier is betoverend in elk seizoen. En als je eenmaal gaat, is de kans groot dat je steeds terug wilt komen.

Lees ons blog en ontdek wat de beste reistijd is voor jou om naar Noorwegen te gaan. 

Populairste blogs

Blog

Flåmsbana, de mooiste treinreis ter wereld!

In lijstjes met de beste bezienswaardigheden in Noorwegen staat bijna altijd de Flåmsbana. Volgens veel mensen de mooiste treinreis ter wereld. De treinverbinding is aangelegd om het geïsoleerde Flåm te verbinden met Oslo en Bergen. In ongeveer een uur rij je één van de steilste trajecten ter wereld van Flåm naar Myrdal: met een stijging van 865 meter over 20 kilometer en 20 tunnels is het een technisch hoogstandje.

Om de treinrit zo bijzonder mogelijk te maken, zetten we een aantal tips voor je op een rij.

Blog

De mooiste treinreizen in Europa

Ontdek Europa met de trein! Wij hebben de mooiste treinvakanties voor je op een rij gezet. Je reist ontspannen van de ene onontdekte parel naar de volgende. Trein jij door Noorwegen of toch liever de Schotse Hooglanden tijdens jouw volgende treinavontuur? Je komt op onontdekte plekken waar je alleen met de trein komt. Trein mee door Europa!

Blog

Hoe ontstaat het Noorderlicht?

Het noorderlicht, oftewel aurora borealis, bestaat uit schitterende groene en rode lichten die je maar op enkele plekken in de wereld kan zien. Voor veel reizigers staat dit natuurfenomeen dan ook hoog op de bucketlist. Je hebt je vast wel eens afgevraagd wat het noorderlicht precies is, en wanneer de beste tijd is om het noorderlicht te bewonderen. Dat leggen we je graag uit!

Blog

De mooiste routes van Fjord Noorwegen

Het landschap van Noorwegen is zo mooi dat het rondrijden alleen al een feest is. De mooiste wegen zijn door de overheid aangemerkt als ‘nasjonal turistveg’. Noorwegen heeft er inmiddels 18 door het hele land. Dit zijn onze favorieten in het fjordengebied.

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit