Uitkijkpunt op Oslofjord

Reiskalender voor Noordwest-Europa: een reis door de maanden

Geplaatst door Daniëlle Kuil op donderdag 11 januari 2024

Noordwest-Europa heeft zoveel prachtige bestemmingen die je het hele jaar door kan verkennen! Of je nu verlangt naar de sprookjesachtige sfeer in Fins Lapland, de adembenemende natuur van het fjordengebied, of de fascinerende cultuur van Schotland... Er wacht altijd wel een bestemming die perfect aansluit bij jouw vakantiedromen. 

In deze blog nemen we je mee op een reis door elke maand van het jaar en delen we welke bestemmingen in die periode extra magisch zijn.

Januari: bezoek Noord-Noorwegen in de winter

Start het nieuwe jaar met een betoverende reis naar Noord-Noorwegen, waar de winter het landschap omtovert tot een waar sprookje. Bezoek de noorderlichthoofdstad in het noorden van Noorwegen: Tromsø. Tijdens deze donkere maand zal deze gezellige stad je helemaal opwarmen en vanuit deze stad onderneem je gemakkelijk een noorderlichtexcursie.  

Ontdek onze short breaks en geef jezelf de kans om het jaar op een onvergetelijke en leuke manier te beginnen.

Tromsø in de winter

Februari: op reis naar Noorwegen of Zweden

Voor gezinnen met schoolgaande kinderen is februari dé ideale maand voor een winterse ontsnapping naar Noorwegen en Zweden. Laat je betoveren door de magie van besneeuwde bossen, bevroren meren en sfeervolle excursies. Ga met elkaar worstjes grillen, sleetje rijden of samen van de pistes. De psites in Zweden zijn lekker compact en overzichtelijk én dus ideaal voor gezinnenm et jonge kinderen.

Plezier in de sneeuw en onvergetelijke herinneringen zijn gegarandeerd. Het wordt een maand vol gezinsavonturen en winterse charme!

Skiën in Säfsen

Maart: het magische Fins Lapland

Maart voert ons mee naar het betoverende Fins Lapland. Laat je betoveren door de magie van de Arctische winter in deze laatste maand van het seizoen. De dagen worden langzaam lichter en de temperaturen worden aangenamer. Toch is het nog steeds heerlijk om na een dag in de sneeuw te ontspannen bij een knisperend haardvuur, genietend van warme chocolademelk en een goed boek. Misschien heb je zelfs het geluk om als laatste nog het noorderlicht te aanschouwen.

Rendiersafari in Fins Lapland

April: het authentieke Engeland

Met de komst van de lente is het tijd om de charme van Engeland te ontdekken. Historische steden, groene landschappen en schilderachtige dorpjes komen tot leven. Bezoek beroemde bezienswaardigheden, geniet van afternoon tea en laat je betoveren door de Engelse cultuur.

Housel Bay Hotel

Mei en juni: voorjaarsbreak naar Zweden en Noorwegen in juni

Op zoek naar de perfecte reden om jezelf en je gezin een geweldige tijd te bezorgen? Waarom niet kiezen voor een vakantie tijdens de meivakantie? Kies voor een bestemming die zowel jou als de kleintjes geweldig is zoals Zweden! Waarom Zweden in mei? Het land bloeit op met prachtige natuur, de dagen worden langer en de temperaturen aangenamer. Perfect voor avontuurlijke verkenningen en familieplezier te midden van de Zweedse charme.

De zomer in Noorwegen brengt eindeloze dagen en betoverende nachten. Verken majestueuze fjorden, ontdek charmante kustdorpen en geniet van de ongerepte natuur. Juni is de perfecte tijd om de diversiteit van Noorwegen te ervaren. Én beleef het Midzomerfeest in juni! Midzomer wordt niet precies op de langste dag van het jaar gevierd, maar op de vrijdagavond die tussen 19 en 25 juni valt.

Koninklijk Paleis in Stockholm

Juli: Scandinavië in de zomer

De zomerse maand juli nodigt uit tot een ontdekkingsreis door Scandinavië. Verken de bruisende steden Kopenhagen, Helsinki of Stockholm en trek van daaruit naar de omliggende natuurgebieden. Geniet van de Scandinavische levensstijl, bewonder de prachtige architectuur en ervaar de sterke verbinding met de natuur die deze regio's kenmerkt.

Suomenlinna bij Helsinki

Augustus: het buitenaardse IJsland

IJsland, het land van vuur en ijs, staat in augustus op zijn bruisendst! Laat je betoveren door indrukwekkende watervallen, geisers en vulkanen. Neem een verfrissende duik in de warmwaterbronnen en dompel je onder in de unieke cultuur van dit adembenemende eiland. Augustus in IJsland is een waar spektakel.

Mývatn Nature Baths

September: Denemarken

Terwijl de zomer langzaam plaatsmaakt voor de herfst, is september de perfecte periode om Denemarken te ontdekken. Verken historische kastelen, dwaal door kleurrijke straten en omarm de ontspannen sfeer van dit betoverende Scandinavische land. Laat de herfsttinten van Denemarken je september onvergetelijk maken!

Tip: bezoek in deze maand het Hart van Jutland. Deze regio is bekend om het LEGO House (én uiteraard Legoland uiteraard), de historische plek Christiansfeld en de twee enorme grafheuvels in de Jelling.

Rosenborg Castle

Oktober en november: op naar Schotland en Ierland

Oktober leidt ons naar Schotland, waar de herfstkleuren het landschap schilderen met warme tinten. Verken de betoverende Schotse hooglanden, bezoek kastelen en proef de rijke Schotse whisky. Een onvergetelijke reis vol geschiedenis en natuurpracht.

Ierland in november betovert met een mysterieuze sfeer en een overvloed aan groene landschappen. Verken de ruige kustlijn, bezoek historische ruïnes en omarm de warme Ierse gastvrijheid. Een reis vol charme en hartelijkheid in deze herfstmaand.

Edinburgh Castle

December: Zweeds Lapland

Sluit het jaar af in de omgeving van Zweeds Lapland. Overnacht in een ijshotel of een prachtig statig Zweeds landshuis, maak een rendiersafari en geniet van de rust van de besneeuwde landschappen. Een feestelijke afsluiting van een jaar vol ontdekkingen.

Noordwest-Europa wacht op je, ongeacht het seizoen. Ontdek de diversiteit, de schoonheid en de magie die elk van deze bestemmingen te bieden heeft en maak van elk moment een onvergetelijke reisherinnering.

Gamla Stan Luleå

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit